Mijn eerste keer….ongesteld

Mijn eerste keer….ongesteld

Ik zat in de brugklas, was 13 jaar en 25 dagen oud en logeerde bij mijn oma omdat m’n ouders op vakantie waren. Dat ik de datum nog zo precies weet komt omdat mijn vader bij terugkomst van de vakantie er echt een ding van maakte dat ik voor de eerste keer ongesteld was, ‘Ik was vrouw geworden’ en hij nam me mee naar een juwelier en we hebben samen een zilveren ringetje uitgezocht waar de datum en papa in gegraveerd werden.

Ik vond het toen allemaal wat overdreven en gênant. Ik was gewoon voor de eerste keer ongesteld geworden, dat worden alle meisjes toch, maak er niet zo’n ding van. Later ben ik zijn actie wel veel meer gaan waarderen. Zeker nu hij er niet meer is en ik een ringetje met ‘papa’ om m’n vinger heb.oohjeeh, wat gebeurt er daar beneden?

Maar die ochtend.. ik had net gedoucht en stond op een wit matje in de badkamer bij m’n oma. Opeens zag ik wat druppels bloed op het matje. Ik weet nog dat ik heel even moest denken, maar al snel had ik door dat dat dus ongesteld zijn is. Wat ook betekende dat ik nu een maandverbandje nodig had voordat ik naar school ging.

M'n oma lag nog in bed, en had haar hoorapparaat naast haar op een kastje liggen. Ik maakte haar wakker en schreeuwde: OMA HEB JE EEN MAANDVERBAND VOOR ME?. Oma zei: ja hoor in het bovenste laatje van het bureautje in de kamer. Gekke plek, maar ik ging zoeken. Ik vond het niet en ging weer terug naar Oma om te zeggen dat ik niet kon vinden. Oma liep mee, trok het laatje open, pakte een liniaal en zei: ‘Kijk een maatlatje’. 😳

Nadat ik het haar duidelijk had gemaakt dat ik voor de eerste keer ongesteld was geworden, had ze wel een maandverband voor me. Deze was denk ik groter dan een luier, maar gelukkig had ik geen gym en it did the job.Ben jij onlangs voor het eerst ongesteld worden of denk je dat dit binnenkort kan gebeuren? Haal dan alvast een aantal moodies in huis om voorbereid te zijn. Bekijk hier de shop. Wil je meer weten over voor het eerst ongesteld worden, waar je op kan rekenen en waar je op moet letten? Lees dan hier onze blog.

Terug naar blog