EHBM: Hygiëne tips tijdens je menstruatie

EHBM: Hygiëne tips tijdens je menstruatie

Als je ongesteld bent, voel je je toch vaak op iets minder fris. Natuurlijk is dit niet altijd zo, maar doordat je bloedt, voelt het soms wel zo. Niet omdat bloed vies is, maar dit komt doordat je lichaam last heeft van hormonale schommelingen en ervaart veranderingen in je lichaam. De geur kan bijvoorbeeld daar beneden veranderen tijdens je menstruatie en je bent sneller vatbaar voor infecties zoals bijvoorbeeld een vaginale schimmel. Door extra aandacht te besteden aan je hygiene routine voel je je frisser en zelfverzekerder tijdens je menstruatie. Lees hier de tips die kunnen helpen, zodat jij je gewoon fris en comfortabel voelt tijdens je menstruatie.

 

Tip 1: Vervang je menstruatieproducten regelmatig

Om geurtjes en ophoping van bacteriën te voorkomen, is het belangrijk je menstruatieproducten regelmatig te vervangen. Of je nu tampons of maandverband gebruikt, zorg ervoor dat je dit elke 4 tot 6 uur verwisselt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie. Moodies menstruatie ondergoed is een duurzame en comfortabele optie die het mogelijk maakt langer beschermd te blijven zonder dat je vaak hoeft te wisselen, dankzij de ademende en absorberende lagen kan je de broekjes ruim 8 tot 10 uur dragen. Let er hierbij wel op dat dit afhankelijk is van jouw flow en de absorptie van het broekje. Ook bevat het onderbroekje een antibacteriële wassing die wordt gebruikt om bacteriën te doden.

 

Tip 2: Houd je vagina schoon

    Tijdens je menstruatie kan de pH-waarde van je vagina veranderen, waardoor je gevoeliger bent voor infecties. Artsen raden daarom aan om je vagina zelfs wel twee keer op een dag te wassen. Doe dit gewoon met water, elke vrouw zou willen dat zijn of haar vagina naar rozengeurtjes ruikt maar dat is onmogelijk. Iedereen heeft zijn eigen unieke geur tijdens zijn of haar cyclus en dit geldt vooral als je ongesteld bent. Was je vagina dan ook niet met zeep, hiervan raakt je pH-waarde uit balans en kunnen juist sommige goede bacteriën verdwijnen.


    Tip 3: ’s Nachts beschermd blijven tijdens je menstruatie

      Wakker worden met een rode vlek in je beddengoed, dat is niet hoe je je dag wil beginnen. Want dan voel je allesbehalve fris. Om dit te voorkomen, vervang je producten vlak voordat je naar bed gaat en als je weer wakker wordt. Als je hevig bloedt of als het je niet lukt om je tampon binnen 6 uur te verwisselen, gebruik dan een maandverband voor 's nachts. Hoewel het risico op tamponziekte klein is, is het toch verstandig om je tampon vaak te verwisselen om elke kans hierop te voorkomen. Moodies menstruatie ondergoed is hiervoor ook een hele goede optie want het is speciaal ontworpen voor extra absorptie zodat je ongestoord kan slapen. Het ondergoed houd je droog en comfortabel en is ontworpen om ’s nachts maximale bescherming te bieden zonder het gebruik van tampons of maandverband. 

       

      Tip 4: Ondergoed keuze voor betere hygiëne tijdens je menstruatie

        Moodies undies menstruatie ondergoed materiaal meiden boyshort

        Je kan het beste voor katoen ondergoed gaan omdat dit het best ademend. Synthetische stoffen kan je beter vermijden want die hebben namelijk de neiging om vocht en warmte te verhogen. En laat dit nu net een perfecte omgeving zijn voor bacteriën. Bamboe ondergoed is ook een goede optie, want die stof is van zichzelf al antibacterieel. Moodies heeft bamboe menstruatie ondergoed wat niet alleen hygiënischer is, maar ook nog eens beter voor het milieu is. Omdat er een stuk minder water voor de productie nodig is. Daarnaast voelt het ook nog eens zachter aan door de ronde vezels en het neemt makkelijker vocht op waardoor het broekje droger aanvoelt.

         

        Tijdens je menstruatie fris en relaxed blijven? Dat kan! Regelmatig je producten vervangen, je vagina op de juiste manier verzorgen, en comfortabel ondergoed dragen helpen enorm. Moodies menstruatie ondergoed is perfect voor extra bescherming, ook ’s nachts, en is lekker ademend én duurzaam. 

        Terug naar blog