groot onderhoud van je moodies

Soms kunnen de broekjes na een paar maanden een groot onderhoud gebruiken, zodat de absorberende laag weer top werkt en eventuele restjes die zijn achtergebeleven worden verwijderd.

Dit is vooral het geval als je af en toe denkt dat je broekje sneller doorlekt, of als je vindt dat het iets meer gaat geuren.

Met een wat grondigere reininging eens in de drie maanden zorg je ervoor dat de Moodies zo lang mogelijk mee gaan, je nare geurtjes kan voorkomen en alles hygiënisch en schoon blijft.

stap 1

reinigen

Doe een beetje vloeibaar wasmiddel op het kruisje en wrijf dit er zachtjes in. Laat het broekje NIET weken in water, maar spoel het wasmiddel goed uit het broekje. Doe dit totdat er geen zeep of rood water uit het broekje komt.

stap 2

natuurazijn en olie

Doe de broekjes vervolgens in de wasmachine met wat natuurazijn en een paar druppels etherische olie in het wasverzachterbakje. Dit kan bijvoorbeeld met de geur van lavendel, jasmijn, eucalyptus of rozemarijn. Mocht de wasmachine niet geschikt zijn voor natuurazijn, doe dan de grote onderhoud met de handwas.

stap 3

ophangen

Hang ze op met het kruisje naar buiten zodat de zwaarte kracht goed zijn werk kan doen. ;) Stop ze NIET in de droger. De droger kan het derde laagje in het broekje beschadigen wat er voor kan zorgen dat het broekje sneller slecht gaat werken.