wasvoorschriften

wassen

Was je moodies voordat je je moodies draagt. Dit is erg belangrijk. Je kunt de absorberende stof in het kruisje vergelijken met een handdoek: als je die niet wast neemt ie ook geen vocht op.

spoelen

Uitspoelen! Als je je moodies gedragen hebt, spoel deze dan uit onder de kraan of neem ‘m mee onder de douche voordat je hem in de was doet. Vervolgens hang je ‘m op de rand van de wasmand totdat je weer gaat wassen.

40° graden was

Wassen op max 40º. Samen met je andere was. Gebruik gewoon wasmiddel of ecologisch wasmiddel, maar geen wasverzachter. In plaats van wasverzachter kun je biologische natuurazijn gebruiken. Centrifugeren is geen probleem.

ophangen

Niet in de droger. Hang je broekje op om te drogen. Je moodies liever niet  in de droger omdat hierdoor de technische stoffen in het kruisje hun werking kunnen verliezen.

onderhoud

Soms kunnen de broekjes na een paar maanden een groot onderhoud gebruiken. Vooral als je af en toe denkt dat je broekje sneller doorlekt, of als je vindt dat het iets meer gaat geuren.

Met een wat grondigere reininging eens in de drie maanden zorg je ervoor dat de Moodies zo lang mogelijk mee gaan, je nare geurtjes kan voorkomen en alles hygiënisch en schoon blijft.

hoe pak je het grote onderhoud aan?

veelgestelde vragen

moet ik menstruatie ondergoed wassen voor ik het gebruik?

Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt, maar vooral ook omdat de absorberende stof in het broekje niet werkt als het niet eerst gewassen is.

Vergelijk het met een nieuwe handdoek! Je wordt niet droog als je jezelf daarmee afdroogt als je ‘m niet eerst gewassen hebt.

Dus eerst wassen op 40 graden!

hoe vaak kun je moodies menstruatieslips gebruiken en wassen?

Als de wasvoorschriften worden gevolgd, dan gaan moodies zeker zo’n 50-60 wasbeurten mee, dus afhankelijk van hoe vaak je ze draagt kun je ze zeker 3 jaar gebruiken.

kan ik moodies menstruatie ondergoed centrifugeren?

Je kunt je moodies gewoon met je andere was centrifugeren. Doe de moodies daarna niet in de droger, dat is niet goed voor de waterafstotende laag. Hang de moodies binnenstebuiten op om te drogen.

Met het kruisje naar buiten.

ik heb mijn moodies menstruatiebroekje in de droger gedaan, kan ik 'm nu niet meer gebruiken?

Het is niet aan te raden de moodies in de droger te doen, maar als dat per ongeluk een keer gebeurt betekent dat niet dat het niet meer werkt.

De moodies zal sneller slijten naarmate deze vaker in de droger gaat.

waarom mag ik geen wasverzachter gebruiken?

Wasverzachter legt als het ware een soort laagje over je was die de absorptie niet ten goede komt.

Je kunt in plaats van wasverzachter ook biologische natuurazijn gebruiken (in het bakje waar je normaal wasverzachter in doet). Dit verzacht de stof, werkt antibacterieel en bijkomend voordeel is dat het goed is tegen kalkaanslag van je wasmachine.

ik heb toch wasverzachter gebruikt, kan ik m'n moodies nu niet meer gebruiken?

Wasverzachter legt een soort laagje om de waterafstotende en absorberende laag die de werking kan beïnvloeden.

Als het een keer gebeurt, spoel dan je broekje uit met water en een beetje natuurazijn en doe ‘m daarna in de wasmachine op 40 graden. Probeer je moodies daarna eerst even thuis of op een veilige plek.