1 van 6

de lagen

In het kruisje van de moodies zijn 3 extra technische lagen stof verwerkt en toch is het kruisje maar 2 tot 3 mm dik. De combinatie van deze lagen maakt dat onze menstruatie broekjes super absorberen, niet doorlekken en toch een droog gevoel geven gedurende 8-10 uur, zonder dat je maandverband, tampons of een cup nodig hebt.

laag 1

mesh

De eerste laag is de laag die in contact staat met de huid.

Een zachte sportstof (94% polyester / 6% elastane) die snel vocht doorlaat, waardoor je een droog gevoel behoudt.

Deze laag heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor er geen geur ontstaat en je het 8-10 uur hygiënisch kunt dragen.

laag 2

badstof

De tweede laag is een absorberende badstof (100% polyester) die het vocht verspreidt.

Deze laag heeft ook een antibacteriële wassing ondergaan.

Hierdoor is het hygiënisch en komt er amper geur vrij.

laag 3

PU

De derde laag is een waterafstotende stof (polyuréthane) die ervoor zorgt dat je niet doorlekt.

  • Voor de antibacteriële wassing wordt gebruik gemaakt van RUCO-BAC©. Dit is een door-en-door geteste biocide die wordt gebruikt om bacteriën te doden.
  • Zo worden de huid en slijmvliezen beschermd tegen ontstekingen en infecties, én wordt een onprettige geur voorkomen.Deze wassing is blijvend, en is niet schadelijk voor de huid.
  • Moodies heeft veel modellen en kleuren menstruatie ondergoedincontinentie ondergoed en zelfs een aparte lijn voor tienermeiden.
  • Wil je nog meer weten over hoelang je moodies kunt dragen, waar het precies voor werkt, hoe je het menstruatie ondergoed het beste onderhoudt en andere weetjes. In deze blog lees je alles wat je wil weten over menstruatie ondergoed, of check onze faq.
  • Twijfel je hoeveelmenstruatiebroekjes je nodig hebt, check dan onze blog: hoeveel menstruatiebroekjes hb ik nodig?

  • Alle lagen zijn OEKOTEX © gecertificeerd, wat betekent dat het product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is en dus geen PFAS bevat.
  • Als je nog twijfelt dan is het misschien een idee om eens te beginnen met een broekje voor het slapen. Geen gedoe met tampons of maandverbanden die verschuiven, en geen vlekken meer in je lakens.
  • En omdat iedere menstratie en ieder lijf verschillend is, adviseren we om de eerste keer je moodies op een relaxte dag thuis te dragen om te ervaren hoelang het voor jou werkt. Zodra de naden van het broekje vochtig worden, is het nodig te wisselen.
 • Was je moodies voordat je je moodies draagt. Dit is erg belangrijk. Je kunt de absorberende stof in het kruisje vergelijken met een handdoek: als je die niet wast neemt ie ook geen vocht op.

 • Uitspoelen! Als je je moodies gedragen hebt, spoel deze dan uit onder de kraan of neem ‘m mee onder de douche voordat je hem in de was doet. Vervolgens hang je ‘m op de rand van de wasmand totdat je weer gaat wassen.

 • Wassen op max 40º. Samen met je andere was. Gebruik gewoon wasmiddel of ecologisch wasmiddel, maar geen wasverzachter. In plaats van wasverzachter kun je biologische natuurazijn gebruiken. Centrifugeren is geen probleem.

 • Niet in de droger. Hang je broekje op om te drogen. Je moodies liever niet  in de droger omdat hierdoor de technische stoffen in het kruisje hun werking kunnen verliezen.