Je bent er gewoon weer bij op het strand of naast het zwembad. Onze zwemkleding is speciaal ontworpen om lichte menstruatie en incontinentiedruppels op te vangen. Je kunt er zelfs mee zwemmen. Meer over zwemmen en menstruatie lees je in onze blog.

Ook fijn als je verwacht dat je menstruatie eraan komt, geen zorgen op het strand of naast het zwembad. Er zijn verschillende modellen broekjes, die je makkelijk matcht met je eigen favoriete topje of kies voor een mooi badpak.

Het is belangrijk dat de zwemkleding goed aansluit, omdat zowel het kruisje als de buitenstof ervoor zorgen dat je niet lekt.

laag 1

mesh

In het kruisje is een speciale mesh stof verwerkt die lekken en geur opvangt en insluit. De mesh neemt snel vocht op, zodat je de hele dag door een droog gevoel houdt.

laag 2

badstof

De tweede laag is een absorberende badstof (38% viscose, 37% katoen en 25% polyester) die het vocht opneemt.

Deze laag heeft ook een antibacteriële wassing ondergaan.

laag 3

badstof

De derde laag is ook een absorberende badstof (100% polyester) die is gemaakt om urine te absorberen.

laag 4

PU

De vierde laag is een waterafstotende stof (polyuréthane) die ervoor zorgt dat je niet doorlekt.

hoe zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk geur vrij komt?

Anti bacteriele wassing (hele broekje) en nu door vernieuwde mesh (eerste laag) neemt meer geurtjes op.

wat is het verschil tussen incontinentie ondergoed en menstruatie ondergoed?

extra laagje dat urine opvangt, andere/extra laag dan in menstruatie

veelgestelde vragen over ons everyday ondergoed

hoe kan ik de broekjes het beste wassen?

Was de everyday broekje voor je het gaat gebruiken.

Na gebruik het broekje uitspoelen. Daarna wassen op max 40 graden, geen wasverzachter gebruiken en niet in de droger. Bekijk de wasvoorschriften voor meer informatie.

welke absorpties zijn er?

ik zit tussen twee maten in, welke moet ik kiezen?

Dat je gaat lekken zodra je het water in gaat, of dat je niet kunt zwemmen als je ongesteld bent tenzij je een tampon gebruikt. Wat dus helemaal niet waar is! Jij kan gewoon zwemmen tijdens je mentruatie. Je moet er alleen rekening mee houden dat je optijd je broekje vervangt.

  • Voor de antibacteriële wassing wordt gebruik gemaakt van RUCO-BAC©. Dit is een door-en-door geteste biocide die wordt gebruikt om bacteriën te doden. Zo worden de huid en slijmvliezen beschermd tegen ontstekingen en infecties, én wordt een onprettige geur voorkomen. Deze wassing is blijvend, en is niet schadelijk voor de huid. Moodies heeft veel modellen menstruatie zwemkleding voor zowel dames als voor meiden.

    En omdat iedere menstratie en ieder lijf verschillend is, adviseren we om de eerste keer je moodies op een relaxte dag thuis te dragen om te ervaren hoelang het voor jou werkt.

  • Alle lagen zijn OEKOTEX © gecertificeerd, wat betekent dat het product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is en dus geen PFAS bevat.

  • Was je moodies voordat je je moodies draagt. Dit is erg belangrijk voor hygiëne. Natuurlijk nadat je eerst de hygiëne sticker verwijderd hebt.

  • Uitspoelen! Als je je moodies gedragen hebt, spoel deze dan uit onder de kraan of neem ‘m mee onder de douche voordat je hem in de was doet. Vervolgens hang je ‘m op de rand van de wasmand totdat je weer gaat wassen.

  • Wassen op max 40º. Samen met je andere was. Gebruik gewoon wasmiddel of ecologisch wasmiddel, maar geen wasverzachter. In plaats van wasverzachter kun je biologische natuurazijn gebruiken. Centrifugeren is geen probleem.

  • Niet in de droger. Hang je broekje op om te drogen. Je moodies liever niet  in de droger omdat hierdoor de technische stoffen in het kruisje hun werking kunnen verliezen.