Donatie moodies aan Sociale Kruidenier

Donatie moodies aan Sociale Kruidenier

Vrijdag 4 november heeft Moodies haar eerste lading van 250 menstruatie broekjes gedoneerd aan de Sociale Kruidenier. (SK, onderdeel van de Voedselbank)

Marjolein Moorman, wethouder van Amsterdam met oa armoede in haar portefeuille was hierbij aanwezig. Menstruatie armoede in Amsterdam gaat haar aan het hart, en ze vindt het mooi dat mensen met een klein budget, nu toch zo’n mooi product kunnen krijgen. Ze hoopt dat deze actie van Moodies voor andere bedrijven een voorbeeld is.

Helaas zijn dit soort acties nog heel hard nodig. Uit recent onderzoek van non-profit organisatie Neighborhood Feminists en onderzoeksbureau Opinium blijkt dat 25% van de vrouwen in Amsterdam soms te maken heeft met menstruatrie armoede. Dat betekent dat je soms niet voldoende geld hebt om menstruatie producten te kopen. Wat weer betekent dat deze vrouwen niet naar buiten gaan en zich ziek melden van school, werk of sociaal isoleren.

donatie sociale kruidenier moodies tegen menstruatiearmoede

 

Het doel van de sociale kruidenier

Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket. Keuzevrijheid staat hierbij centraal. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies. Een fijne locatie voor mensen in armoede om de benodigde spullen te bemachtigen. Erg gezellig!

 

De broekjes van Moodies zijn met veel enthousiasme door Doreen Bor van de SK in ontvangst genomen. “We zijn hier zo ontzettend blij mee. We kunnen onze klanten nu een langdurige en duurzame oplossing bieden bij menstruatie en lichte incontinentie. De vrouwen die daar last van hebben en niet de financiële middelen, hebben hier dagelijks een problemen mee.” Er waren direct een aantal dames die interesse hadden in de producten, en gaan ze testen. Claire van moodies heeft uitleg gegeven over de werking van het product en hoe de broekjes behandeld moeten worden.

uitleg over moodies undies bij donatie sociale kruidenier menstruatiearmoede

 

Het doel van moodies

Moodies geeft 5% van het aantal verkochte broekjes aan de Sociale Kruidenier, als onderdeel van hun programma: moodies tegen menstruatie armoede. Met jouw aankoop steun je dus vrouwen in armoede.

het doel van moodies tegen menstruatiearmoede donatie sociale kruidenier

Terug naar blog