incontinentie ondergoed

Moodies incontinentiebroekjes zijn erg prettig bij licht urineverlies, waar erg veel vrouwen last van hebben. Dit kan komen na een bevalling, of doordat de bekkenbodem of blaasspieren zwakker worden. Met Moodies ben je af van inlegkruisjes of andere verbanden waar vaak ook veel plastic en chemicaliën in zitten. Gewoon een mooi of fijn broekje aan, en weer alles doen wat je graag doet.

voel je vrij met ons incontinentie ondergoed

Herken je dat, dat je al op zoek bent naar het dichtstbijzijnde toilet en dan moet hoesten, lachen of niezen en… oeps. Als je denkt dat je de enige bent, wees gerust. Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Bij vrouwen boven de 35 jaar heeft al 25% hier last van, en dat percentage loopt op naarmate we ouder worden. Oorzaken zijn onder andere zwangerschap, de overgang, diabetes en ouderdom. Waar de oorzaak ook ligt, het beïnvloedt je kwaliteit van leven. Ervaar geen stress meer over je incontinentie met onze incontinentiebroekjes die wasbaar zijn en voel je vrij om te bewegen.

de voordelen van een incontinentiebroekje

Ervaar nu zelf de voordelen van een incontinentiebroekje. En je hoeft dit niet in 1 dag te doen, je hebt maar liefst 40 dagen de tijd om te bedenken of een incontinentiebroekje iets voor je is. Ontdek de volgende pluspunten:

  • Geen last van doorlekken: onze incontinentiebroekjes nemen tot 20 ml aan urineverlies op
  • Geen last van geur: door de antibacteriële wassing van de absorberende laag, ontstaat er geen nare geur
  • Geen stress meer: zoeken naar het dichtstbijzijnde toilet is verleden tijd en je hoeft niet meer na te denken of je nog genoeg inlegkruisjes bij je hebt
  • Geen wegwerpartikelen meer nodig: voor gedurende 8 tot 10 uur ben je klaar. Dit scheelt niet alleen stress maar ook nog eens vele inlegkruisjes

absorptieniveau’s

We bieden 6 verschillende niveaus van absorptie voor onze uitwasbare incontinentiebroekjes. Bekijk onze absorptie pagina en ontdek jouw beste incontinentiebroekje passend bij jouw urineverlies en jouw stijl. Met het juiste absorptieniveau kun je onze incontinentiebroekjes dragen gedurende 8 tot 10 uur. Ben je eruit welk niveau en welke stijl je wilt, dan kun je jouw incontinentie ondergoed bestellen.

hoe zien onze incontinentiebroekjes voor volwassenen eruit?

Denk je aan incontinentiebroekjes, dan zie je praktische, witte onderbroeken voor je. Dat hoeft niet meer. Kies bij ons uit verschillende stijlen herbruikbaar incontinentieondergoed zoals een seamless broekje of een zwart incontinentiebroekje met kant. Al onze wasbare incontinentiebroekjes zijn hetzelfde opgebouwd en allemaal gemaakt van OEKO-TEX gecertificeerde stof:

  • Fijne sportstof: deze laag staat in contact met je huid. Het laat vocht gemakkelijk door en droogt snel
  • Antibacteriële stof: deze absorberende laag zit in het midden van het incontinentiebroekje. Dit is een soort badstof, die het vocht opneemt en verspreidt. Deze stof heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor het hygiënisch is en er amper geur vrijkomt
  • Waterproof stof: de derde laag is een waterproof stof, die voorkomt dat je doorlekt. Deze stof is waterdicht maar toch ademend. Je kunt het vergelijken met een dun regenjack (zonder PFAS)
  • Bamboe of nylon: bij ons koop je geen katoenen incontinentiebroekjes. De buitenste laag van de bikini-undie, hipster en boyshort, is van bamboe. Bamboe incontententie ondergoed kan goed vocht absorberen. De seamless high waist hiphugger, de seamless hiphugger, de classic brief lace en de cheeky zijn gemaakt van nylon

incontinentiebroekjes wasbaar: wassen

Heb je jouw incontinentiebroekje binnen? We snappen dat je het broekje natuurlijk gelijk aan wilt trekken, maar het is belangrijk om het incontinentiebroekje voor het eerste gebruik te wassen. Dit is nodig om de absorptie te activeren.

Heb je het incontinentiebroekje gedragen? Spoel het broekje eerst uit voordat je het in de was doet. Was het broekje maximaal op 30 graden en gebruik geen wasverzachter. Hang je incontinentiebroekje voor de nacht of dag, na het wassen aan de lijn. Door de droger kunnen de technische stoffen hun werkzaamheid verliezen.

veelgestelde vragen

Kun je menstruatieondergoed ook gebruiken voor incontinentie?

Moodies zijn ideaal als je last hebt van licht urineverlies. 1 op de 4 vrouwen krijgt hier uiteindelijk last van.

Vooral bij sporten kan het erg prettig zijn of gewoon om je zeker te voelen.

De antibacteriële wassing die is gebruikt bij de stoffen in het kruisje, zorgen ervoor dat er geen geuren vrijkomen en het hygiënisch is. De waterproof laag zorgt ervoor dat je niet doorlekt. Meer informatie hierover vind je in onze blog over urineverlies.

Gaat het niet ruiken?

De eerste en tweede laag in het kruisje hebben een antibacteriële wassing ondergaan waardoor je moodies 8-10 uur hygiënisch kunt dragen. Deze wassing blijft gedurende circa 50-75 wasbeurten actief.

Indien je toch last krijgt van geurtjes, dan kun je het beste het broekje een intensievere schoonmaak beurt geven. Op de pagina Hoe was ik moodies lees je hier meer over.

Welke absorptie kiezen voor lichte incontinentie?

Indien je broekjes koopt voor de dag (en niet de nacht) dan adviseren we een keuze te maken uit broekjes met een absorptie light tot moderate-heavy.

Deze kruisjes lopen niet door aan de voor- of achterkant, wat niet nodig is omdat urine snel wordt opgenomen door de absorberende laag.

Hoe kan ik de broekjes het beste onderhouden?

Was het broekje voordat je het voor het eerst gebruikt. Was de broekjes op max 40 graden, dit kan gewoon met je andere was. Wel zonder wasverzachter. De broekjes mogen niet in de droger, hang ze binnenste buiten te drogen. Check voor meer info onze wasvoorschriften. (link toevoegen)