• menstruatieondergoed: 40 dagen bedenktijd bij uw eerste aankoop

  Menstruatieondergoed van Moodies is zeer kwalitatief én stijlvol ondergoed met 3 technische lagen stof in het kruisje waardoor je het hygiënisch 8-10 uur kunt dragen zonder geur en zonder lekken. De stoffen zijn zo gemaakt dat het droog aanvoelt. Geschikt om menstruatie, licht urineverlies, afscheiding en zweet op te vangen.

  Er is een lijn voor dames en een lijn voor tienermeiden.

1 van 6
 • Voorkom typische menstruatieproblemen met menstruatie ondergoed

  Maandverband wat verschuift, tampons die niet lekker zitten tijdens het sporten en vlekken van het doorlekken in je beddengoed. Je menstruatie is al vervelend genoeg. Voorkom deze problemen: vervang je maandverband en tampons voor menstruatie ondergoed. Heel relaxt voor het slapen, praktisch voor het sporten en geen stress meer als je bent vergeten te wisselen. Bekijk ons aanbod wasbaar menstruatie ondergoed en kies je favoriete stijl.

  Wat is menstruatie ondergoed?

  Wegwerp maandverband en tampons zijn verleden tijd. En ben je geen fan van een cup? Er is nu een ander duurzaam alternatief. Kies voor comfort en gemak met menstruatie onderbroeken. Je wast het, hangt het uit en trekt het weer aan. Zo simpel is het. En dat alles zonder de angst voor doorlekken en de stress van het vergeten te wisselen.

 • Hoe vaak moet je menstruatie ondergoed verschonen?

  We houden hiervoor een vuistregel aan: op je lichte tot medium dagen zou je het menstruatie ondergoed de hele dag of nacht kunnen dragen, zonder tussendoor te wisselen van menstruatie ondergoed. Trek in de ochtend en voordat je gaat slapen een schoon menstruatiebroekje aan. Heb je een zware menstruatiedag? Kies dan voor een menstruatiebroekje met een hoog absorptievermogen, wissel een keer extra of gebruik toch voor de zekerheid een tampon extra.

  Help iemand met menstruatie armoede

  Moodies doneert 5% van alle verkochte broekjes aan een goed doel. Wist je dat alleen al in Amsterdam 25% van de meiden en dames soms te weinig geld heeft om menstruatie producten te kopen? Met een paar Moodies is deze persoon een paar jaar geholpen. Dus met jouw aanschaf help je iemand die het hard nodig heeft!

  Bekijk al onze recente donaties op onze pagina moodies tegen menstruatiearmoede

Hoe werkt period ondergoed?

Met onze period underwear ben je klaar gedurende 8 tot 10 uur. Zonder doorlekken, geurtjes en nattigheid kom je de dag en nacht door. En boven alles: met ons ondergoed voor je menstruatie ervaar je geen stress meer. Ons menstruatieondergoed van ongeveer 2 mm dik bestaat uit 4 verschillende lagen, allemaal gemaakt van OEKO-TEX stof:

 • Laag 1: deze laag van de period panties staat in contact met je huid. Deze laag bestaat uit een fijne zachte sportstof, laat vocht gemakkelijk door en droogt snel
 • Laag 2: deze absorberende laag van de ongesteldheidsonderbroeken zit in het midden van de menstruatie onderbroek. Dit is een technische stof wat voelt als een badstof, die het vocht opneemt en verspreidt. Deze stof heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor het hygiënisch is en er amper geur vrijkomt
 • Laag 3: de derde laag van ons ongesteldheidsondergoed is een waterproof stof, die voorkomt dat je doorlekt. Deze stof is waterdicht maar toch ademend. Je kunt het vergelijken met een dun regenjack (zonder PFAS)
 • Laag 4: de buitenste laag van het menstruatie ondergoed is van bamboe in plaats van katoen. Voor katoen is veel meer water nodig tijdens de productie. Dit maakt het broekje dus nog duurzamer.
 • Menstruatiebroekjes wassen

  Heb je jouw onderbroek voor je ongesteldheid binnen? We snappen dat je het menstruatiebroekje natuurlijk gelijk wilt proberen, maar het is belangrijk om het periode ondergoed voor het eerste gebruik te wassen. Dit is nodig om de absorptie van het menstruatiebroekje te activeren.

  Heb je het wasbare menstruatie ondergoed gedragen? Spoel de period pants eerst uit voordat je het in de was doet. Was het broekje maximaal op 30 graden en gebruik geen wasverzachter. Hang je menstruatie ondergoed na het wassen aan de lijn. Door de droger kunnen de technische stoffen hun werkzaamheid verliezen.

  Door goed voor je delicate menstruatie ondergoed te zorgen, verleng je de levensduur. Het menstruatie ondergoed gaat gemiddeld zo’n 2 tot 3 jaar mee.

 • Absorptieniveau kiezen

  Om niet door te lekken met je period ondergoed, is het belangrijk dat je het juiste niveau van het menstruatie ondergoed kiest. We bieden 6 verschillende niveaus ongesteldheid onderbroeken: van light tot super. Bekijk onze absorptie pagina en vind jouw beste menstruatie ondergoed passend bij jouw flow.

  Vanuit deze pagina kun je ook op absorptie producten selecteren, als je dat handiger vindt.

  Heb je nog vragen over ons de menstruatie onderbroek of heb je advies nodig over de juiste absorptie of maat? Neem contact met ons op en we helpen je met het vinden van jouw ideale ongesteldheid ondergoed.

veel gestelde vragen over menstruatie ondergoed

Wat zijn moodies eigenlijk en hoe werkt het?

Moodies zijn onderbroekjes die menstruatiebloed en licht urine verlies kunnen opvangen waardoor je geen maandverband, tampons of andere opvangmiddelen meer hoeft te gebruiken. Je kunt de broekjes een hele dag of nacht dragen voordat je moet wisselen bij een gemiddeld verlies van urine of bloed. Voor iedereen is dit anders, dus probeer thuis op een rustige dag hoe dit voor jou werkt.

Moodies gebruikt hiervoor technische stoffen in het kruis die het vocht absorberen, verspreiden en die ervoor zorgen dat je niet doorlekt. Tegen je huid zit een fijne sportstof die het vocht makkelijk doorlaat, en ervoor zorgt dat het droog aanvoelt.

Dit zijn allemaal ademende stoffen, die zijn voorzien van een antibacteriële wassing waardoor er amper geur vrijkomt en het heel natuurlijk en hygiënisch is.

Mijn eerste moodies, hoe start ik?

Begin met de moodies te wassen op maximaal 30 graden voordat je je Moodies gaat dragen. Dit is echt belangrijk om de absorptie in het kruis actief te krijgen (vergelijk het met een nieuwe handdoek die ook niet goed afdroogt als ie nog niet gewassen is).

En vervolgens de moodies ophangen om te drogen (nooit in de droger).

Als het de eerste keer is dat je menstruatie ondergoed draagt adviseren we je om het te dragen als je een rustig dagje thuis hebt, zodat je kunt wennen en kunt checken of je de juiste absorptie hebt gekozen.

En als je het nog steeds lastig vindt om over te stappen, begin dan gewoon eens met de nachten in een moodies. Geen vieze lakens meer, en geen afval!

Werken moodies ook bij hevige ongesteldheid?

Indien je last hebt van een heel hevige menstruatie dan adviseren we je moodies te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een cup of een tampon. Ook adviseren we je dan onze heavy of heavy-overnight absorptie aan te schaffen.

We willen je er ook op wijzen dat het verstandig is om bij een extreem heftige menstruatie een huisarts te raadplegen. Dit zou complicaties op latere leeftijd kunnen voorkomen.

Is het wel hygiënisch?

Zeker! De tweede laag in het kruisje heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor je moodies tot wel 10 uur kunt dragen.